Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, September 27, 2011

Patiënt niet erg enthousiast over stagiair bij ingrepen

Ziekenhuispatiënten willen op de hoogte gebracht worden of er bij medische ingrepen stagiairs worden betrokken. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het Madigan Army Health System in de Amerikaanse staat Washington. De Amerikaanse onderzoekers stellen dat de meeste patiënten zich weliswaar niet verzetten tegen de aanwezigheid van stagiairs, maar de instemming wordt in belangrijke bepaald door de ernst van de ingreep.

"Hoewel er een massale steun bestaat voor trainings-opportuniteiten, wenst de grote meerderheid van de patiënten vooraf geïnformeerd te worden over de deelname van een stagiair aan een medische ingreep die ze moeten ondergaan," merken de onderzoekers op. "In het geval van een belangrijke operatie, vraagt 95,7 procent op de hoogte gebracht te worden van de betrokkenheid van een stagiair. Maar ook bij een beperkte ingreep wenst 87,5 procent daarover geïnformeerd te worden."

De onderzoekers merken op dat 94 procent van de ondervraagde patiënten zou toestaan dat een assistent aan de medische ingreep zou deelnemen. Bij een stagiair daalt dat cijfer echter tot 85 procent. Slechts 80 procent zou toelaten dat een student bij de ingreep zou worden betrokken. Er wordt ook opgemerkt dat 57,6 procent zou toelaten dat een assistent de behandelende arts rechtstreeks zou bijstaan tijdens de ingreep. Slechts 25,6 procent zou de assistent de ingreep onder supervisie laten uitvoeren, terwijl 18,2 procent zijn toelating zou geven om de assistent zonder supervisie te laten optreden.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home