Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, September 27, 2011

Skolkovo richt zich ook op duurzaam bouwen

Het innovatiecentrum Skolkovo in de buurt van Moskou moet niet alleen vooruitstrevend worden op het gebied van nieuwe technologieën, maar ook leidinggevend worden op het gebied van duurzaam bouwen. Daarover heeft de Russische regering met de duurzame bouwsector een akkoord afgesloten. Guy Eames, voorzitter van de Russian Green Building Council, voert daarbij aan dat Skolkovo het imago van de duurzame bouwsector in Rusland gevoelig moet verbeteren.

"In het akkoord is voorzien dat er onder meer congressen en training in het gebruik van milieuvriendelijke materialen en bouwtechnologieën in Skolkovo zullen worden gehouden," merkt de Russische krant The Moscow Times op. "Belangrijk is echter vooral dat het akkoord voorziet dat de nieuwe constructie in Skolkovo zal gebeuren volgens de internationale normen van duurzame bouwmethodes. Daarmee zou Skolkovo een toonbeeld in Rusland en heel Europa moeten worden."

Gehoopt wordt dat Skolkovo een belangrijke stimulans zal kunnen worden voor de Russische duurzame bouwsector. "Rusland heeft de beste patenten ter wereld op het gebied van duurzame bouwtechnologieën en afvalverwerking, maar die projecten moeten ook in de reële wereld kunnen worden toegepast," merkte Rinat Gizatulin, Russisch vice-minister van natuurlijke rijkdommen en milieu, op. "Skolkovo kan daarin een cruciale rol vervullen."

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home