Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, September 28, 2011

Israël meest intensieve gebruiker sociale netwerken

Israëlische internetgebruikers zijn het meest intensief actief op sociale netwerken. Dat blijkt uit een onderzoek van het bureau ComScore. Tijdens de maand juni van dit jaar bleek de gemiddelde gebruiker in Israël 11,8 uur op een sociaal netwerk actief te zijn geweest. Op de tweede plaats staat Rusland met een gemiddelde van 10,6 uur, gevolgd door Argentinië met een gemiddelde van 10 uur. Het wereldwijde gemiddelde bedroeg 5,4 uur. Latijns-Amerika heeft vijf vertegenwoordigers in de top tien.

"In Latijns-Amerika heeft het publiek een hecht engagement met sociale netwerken," aldus ComScore. De regio is in de top tien nog vertegenwoordigd door Chili (8,7 uur), Colombia (8,4 uur), Venezuela (8 uur) en Mexico (7,1 uur). Europa, Noord-Amerika en Asia-Pacific hebben elk één vertegenwoordiger in de top tien. Het Midden-Oosten heeft twee vertegenwoordigers. Uit het onderzoek blijkt verder dat sociale netwerken bijna 14 procent van de totale internet-tijd vertegenwoordigen. Dat betekent één minuut op zes die online aan sociale netwerken wordt besteed.

"De eerste plaats van Israël kan moeilijk een verrassing worden genoemd," merkt de Israëlische internet-analist Gal Mor, auteur van de technologieblog Holesinthenet.co.il, op. "Israëli's behoren ook tot de meest intensieve gebruikers van mobiele telefoons ter wereld. Israël is een land van babbelaars. Sociale netwerken zoals Facebook en Twitter zijn voor de Israëlische gebruikers dan ook vooral een platform om te chatten."

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home