Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, September 28, 2011

Chinese politie moet gebruik maken van sociale netwerken

De Chinese regering heeft zijn politiediensten opgelegd om meer gebruik te maken van sociale netwerksites. Dat moet een grotere openheid verzekeren en misverstanden helpen vermijden. Dat heeft Huang Ming, Chinees vice-minister van openbare veiligheid, gezegd. Huang Ming wees erop dat internet-gebruikers één van de grote bevolkingsgroepen in de Chinese maatschappij zijn. Microblogs zijn in China bijzonder populair en hebben al bewezen om een efficiënt publiek platform te zijn om wantoestanden bij de politie en overheid aan de kaak te stellen.

"Microblogging in de openbare veiligheid moet zich stelselmatig over het hele land uitbreiden naar elke provincie en elke stad en uiteindelijk de ruggengraat vormen van de openbare veiligheid," merkt Huang Ming op. De Chinese online populatie wendt zich steeds meer tot internet-diensten zoals microblogs voor informatie in plaats van te vertrouwen op het nieuws van de officiële staatsmedia. De traditionele media, zoals dagbladen, worden immers gemakkelijker door de autoriteiten gecontroleerd.

Het persbureau AFP wijst onder meer naar een incident met een Chinese toerist die uit zijn hotelkamer in Peking werd gesleurd en zwaar werd mishandeld door veiligheidspersoneel dat door de lokale autoriteiten zou zijn ingehuurd. Dat incident leidde tot grote protesten bij de Chinese internet-gebruikers. Huang Ming merkt op dat de Chinese politie meer dan vierduizend accounts op microbloggingsites heeft geopend. Over heel China zouden ongeveer vijfduizend politiemensen microblogs gebruiken.

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home