Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, September 29, 2011

Red Bull Racing maakt 2,8 miljoen pond winst

Het behalen van het wereldkampioenschap voor constructeurs heeft Red Bull Racing vorig jaar een nettowinst opgeleverd van 2,8 miljoen pond. Dat heeft Christian Horner, verantwoordelijke van het team, bekend gemaakt. De winst werd voor 75 procent gerealiseerd door de activiteiten in de Formule Eén. De resterende 25 procent werd aangebracht door een aantal andere activiteiten. Het Oostenrijkse team is met zijn piloten Sebastian Vettel en Mark Webber de voorbije twee jaar de dominante kracht geworden in de Formule Eén.

"Sebastian Vettel en Mark Webber verzamelden vorig jaar ongeveer 56 miljoen pond aan prijzengeld voor Red Bull Racing, een volledige dochter van het Oostenrijkse frisdrankenbedrijf Red Bull," aldus het webmagazine Sportbusiness.com. "Het prijzengeld lag 20 procent hoger dan het jaar voordien. Daarnaast leidden de succes ook tot grotere inkomsten uit sponsoringprojecten, onder meer door nieuwe contracten met Pepe Jeans en LG Electronics."

Red Bull nam het raceteam zeven jaar geleden over van Ford en heeft sindsdien zwaar geïnvesteerd in de verdere ontwikkeling van de renstal. Twee jaar geleden waren die kosten opgelopen tot 132 miljoen pond. Daarvan werd een bedrag van 96,9 miljoen pond door het team zelf gedragen. Dat is inmiddels gevoelig teruggebracht. Het aandeel van Red Bull Racing in de kosten van de Formule Eén zou nu minder dan 50 procent bedragen.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home