Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, September 29, 2011

Gerechtelijk systeem frustreert slachtoffers misdrijven

Vele slachtoffers van criminaliteit raken gefrustreerd door het contact met het juridisch systeem. Velen hebben het gevoel dat die contacten het gevoel van verlies en trauma nog hebben verergerd. Dat is de conclusie van een studie van de University of Melbourne en de organisatie Victim Support Australia. De onderzoekers merken op dat de resultaten van de studie duidelijk aangeven dat de opvang van slachtoffers op een andere manier moet worden aangepakt.

"Vele slachtoffers van misdrijven voelen dat in het gerechtelijk proces hun belangen en rechten opzij worden geschoven of als een secundaire materie worden bestempeld," aldus onderzoeksleider Stuart Ross. "Vooral wordt geklaagd over het gebrek aan informatie over het dossier, terwijl de slachtoffers vaak ook van mening zijn dat het hen onmogelijk wordt gemaakt om een beduidende rol te spelen in het proces. Ook vinden ze dat ze onvoldoende worden geraadpleegd over genomen beslissingen, vooral ten opzichte van de maatregelen die tegen de daders worden genomen."

De onderzoekers voegen er aan toe dat de respondenten in het algemeen wel tevreden zijn met het optreden van slachtofferdiensten. "Ook zijn de meeste mensen positief over hun interactie met de politie," voert Stuart Ross nog aan. De onderzoeker voegt er aan toe dat het noodzakelijk is om de behoeften van de slachtoffers te kennen, te achterhalen hoe zij de interacties met het juridische systeem ervaren en te weten waarom zoveel slachtoffers zich door het onderzoek in de steek gelaten voelen.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home