Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, September 30, 2011

China wordt grootste verpakkingsproducent ter wereld

Tegen het einde van volgend jaar zal China de grootste producent van verpakkingen ter wereld zijn geworden. Dat is de conclusie van een rapport van consulent Catalysts Corporate Finance. Er wordt opgemerkt dat China volgend jaar zijn aandeel in de wereldwijde verpakkingsmarkt agressief wil uitbreiden. Dat streven zal volgens het rapport de concurrentie in de sector verscherpen en de dynamiek van de wereldwijde markt in belangrijke mate veranderen.

Op dit ogenblik heeft China de tweede grootste verpakkingsmarkt van de wereld. Op de eerste plaats staan voorlopig nog altijd de Verenigde Staten. Het voorbije jaar realiseerde de Chinese verpakkingsmarkt een omzet van 183,9 miljard dollar. In het rapport wordt opgemerkt dat ook Turkije, Braziliƫ, India en Rusland belangrijke investeringen in de verpakkingsmarkt hebben laten optekenen. Die evoluties zouden een belangrijke impact hebben op de Europese verpakkingssector.

"De verpakkingsmarkt is in belangrijke mate gelinkt aan het bruto binnenlandse product," voert onderzoeker Richard Sanders aan. "Economieƫn die een belangrijke economische groei laten optekenen, worden ook gekenmerkt door een toenemende verpakkingsmarkt. In de Europese regio blijven de consumentenbestedingen relatief beperkt, zodat de verpakkingsmarkt niet langer groeit. De sector investeert dan ook steeds meer in andere regio's."

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home