Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, August 25, 2011

Lotus Exige Tri-Fuel rijdt op wijn en kaas

In Groot-Brittannië is een auto ontwikkeld die geschikt is om te rijden op basis van ethanol die geproduceerd werd op basis van wijn die nog niet geschikt is voor menselijke consumptie en op wei, een bijproduct van het productieproces van kaas en chocolade. In het kader van het Start-project, een milieu-initiatief van de Prince of Wales, werd de Lotus Exige Tri-Fuel ontwikkeld, die op basis van de specifieke ethanol kan rijden.

De wagen is ook geschikt voor conventionele benzine of voor methanol, dat zou kunnen worden geproduceerd worden op basis van koolstofdioxide die rechtstreeks uit de atmosfeer zou kunnen worden gehaald en daarom door sommigen als de ultieme uitstootneutrale brandstof wordt bestempeld. De Lotus Exige Tri-Fuel kan op minder dan vier seconden een snelheid van 60 mijl per uur halen. Daarmee wordt het model één van de snelste wagens die in het openbaar vervoer is toegelaten.

"Voertuigen met alternatieve brandstoffen zijn niet langer concepten voor de toekomst, maar productiewagens van dit ogenblik," benadrukte een woordvoerder van bandenproducent Bridgestone, die als sponsor optrad van een rally tussen Oxford en The Mall in het centrum van Londen voor milieuvriendelijke wagens. "Naarmate de wereldwijde recessie aanhoudt, zullen steeds meer mensen interesse krijgen voor duurzame wagens." De Lotus Exige Tri-Fuel bevindt zich nog steeds in zijn ontwikkelingsfase en is nog niet op de markt verkrijgbaar.

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home