Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, August 25, 2011

Amerikaans economisch vertrouwen geconcentreerd in Washington

In de Amerikaanse hoofdstad Washington DC heeft de bevolking het meeste vertrouwen in de economische toekomst. Dat is de conclusie van een rapport van het onderzoeksbureau Gallup. Washington liet tijdens de eerste helft een positieve score van 11 punten optekenen. Dat betekent een stijging met 12 punten tegenover dezelfde periode vorig jaar. Washington is de enige regio in de Verenigde Staten die een positief vooruitzicht laat optekenen. Op de tweede plaats staat North Dakota, maar daar wordt een negatieve score van 13 punten geregistreerd.

In de top tien zijn ook de staten Maryland en Virginia, die aan Washington grenzen, terug te vinden. Staten die grondstoffen produceren, zoals landbouw en energie, vullen de rest van de top tien, met uitzondering van Massachusetts, dat zich vooral richt op technologie en farmaceutica. Nebraska, South-Dakota, Utah, Iowa en Minnesota zijn in de top tien genoteerd. Het nationale gemiddelde eindigde tijdens de eerste helft van dit jaar op een negatieve score van 28 punten, tegenover 26 punten tijdens dezelfde periode vorig jaar.

De onderzoekers voegen er aan toe dat drie staten die door de olieramp in de Golf van Mexico werden getroffen - Louisiana, Mississippi en Florida - dit jaar tot de tien staten met het laagste economisch vertrouwen behoren. Ook Delaware is tot de laatste tien staten teruggezakt. Met een negatieve score van 44 punten heeft West-Virginia het minste vertrouwen in de economische toekomt, vooraf gegaan door Maine en Idaho. In de top tien staan verder ook nog Ohio, Nevada, Kentucky en Rhode Island.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home