Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, August 23, 2011

Ierse emigrantenkrant legt de boeken neer

De Ierse emigrantenkrant Irish Post heeft de boeken neergelegd. Dat heeft eigenaar Thomas Crosbie Holdings (TCH) bekend gemaakt. De uitgeverij merkt op dat de emigrantenkrant al minstens vijf jaar verlieslatend is. Door het stopzetten van de krant gaan twaalf fulltime banen verloren. De Irish Post was de grootste Ierse krant in Engeland en moest aan de Ieren in Engeland een stem geven en een gevoel van collectieve identiteit helpen smeden.

De Irish Post werd veertig jaar geleden opgericht door de Ierse journalist Breandan Mac Lua en accountant Tony Beatty. De krant bracht nieuws uit het thuisland dat de Ierse diaspora in Groot-Brittanniƫ kon interesseren, samen met sportverslaggeving en entertainment. "De krant wordt door sommige lezers en adverteerders beschreven als een hoeksteen van de Ierse gemeenschap in Groot-Brittanniƫ," merkt de krant The Irish Times op. "Volgens sommigen is er meer dan ooit nood aan de Irish Post omdat steeds meer Ieren naar Groot-Brittanniƫ emigreren."

Dan Linehan, chief executive van de divisie regionale kranten bij Crosbie, merkte op dat de stopzetting van de krant te wijten is aan de economisch moeilijke omstandigheden en een belangrijke terugval van de reclame-inkomsten. Crosbie, uitgever van onder meer The Examiner en Sunday Business Post, had de Irish Post acht jaar geleden voor een bedrag van 1,7 miljoen pond overgenomen van de groep Jefferson Smurfit. De krant had een oplage van 31.400 exemplaren, maar dat was de voorbije periode teruggevallen tot 17.100 eenheden.

De Irish Post was vooral populair in regio's met grote Ierse populaties, zoals Londen, Manchester en Birmingham. Het adverteerdersbestand bestond vooral uit Ierse bedrijven.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home