Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, August 23, 2011

Moskou verbiedt 12.000 schuldenaars buitenlandse reis

Het stadsbestuur van Moskou heeft aan 12.000 inwoners een verbod opgelegd om naar het buitenland te reizen. Dat heeft de Russische Federal Court Marshals Service bekend gemaakt. Reden voor het uitreisverbod zijn de schulden die de betrokkenen nog moeten afbetalen. Daarvan moesten 3.700 anderen betrokkenen volgens het rapport hun zomervakantie vroegtijdig afbreken. Door het ingrijpen van de overheid kon 368 miljoen roebel recupereren. Dat komt overeen met een bedrag van 12 miljoen dollar.

"In Rusland wordt het aan burgers met een schuld van 5.000 roebel of 170 dollar verboden om naar het buitenland te reizen," merkt de Russische krant The Moscow Times op. "Ambtenaren brachten onder meer een bezoek aan een luchtshow in Zhukovsky, waar de nummerplaten van wagens werden gecontroleerd om te bekijken of schuldenaars op het evenement aanwezig waren. Een gelijkaardige actie twee jaar geleden leverde op drie dagen tijd een bedrag van 12 miljoen roebel op. Toen werden ook een aantal wagens onmiddellijk in beslag genomen."

"De ambtenaren zijn heel creatief in het opsporen van schuldenaars, waarvan er velen een valse inkomensverklaring opgegeven hebben of gewoon onderduiken," merkt de Russische krant nog op. "Een aantal ambtenaren zouden zelfs in sociale netwerken onder een valse identiteit contact hebben gezocht met de schuldenaars om hen op een date uit te nodigen, waarop hun eigendommen tijdens de afspraak in beslag werden genomen. Ook worden gratis filmtickets aangeboden aan schuldenaars die vrijwillig betalen."

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home