Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, August 22, 2011

Investeerder geïnteresseerd in politieke banden bedrijf

Investeerders zijn in hoge mate geïnteresseerd in de politieke donaties die bedrijven doen. Dat zegt Hillary Sale, professor recht aan de Washington University. Volgens de onderzoekster moeten instellingen zoals de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) meer inspanningen doen om door een grotere transparantie aandeelhouders de mogelijkheid te bieden zich te beschermen tegen de verborgen agenda's in de politieke betrokkenheid van het bedrijf.

Hillary Sale is één van de Amerikaanse academici die eisen dat de Amerikaanse autoriteiten beursgenoteerde bedrijven zouden verplichten om hun politieke activiteiten aan de aandeelhouders bekend te maken. "De eis valt binnen de regels van de Securities and Exchange Commission, die aanstuurt op een betere verdediging van de belangen van de investeerders," voert Sale aan. "Een groot aantal bedrijven stelt die informatie trouwens al vrijwillig ter beschikking."

De onderzoekster merkt daarbij op de Securities and Exchange Commission al diverse maatregelen heeft genomen om de belangen van de investeerder te verdedigen, onder meer met de verplichting van de bekendmaking van de verloning van het topmanagement van de onderneming. Sale voegt er aan toe dat het bekend maken van deze politieke banden een onderdeel vormen van het maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen. Ook rechtbanken moeten volgens haar een inzicht hebben in die bestedingen.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home