Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, August 23, 2011

Rusland heeft meest ongelukkige bevolking van Europa

Rusland voelt zich het meest ongelukkige land van Europa. Dat is de conclusie van een rapport van het Duitse Foundation for Future Studies. Daaruit is gebleken dat slechts 37 procent van de Russische bevolking aangeeft zich gelukkig te voelen. Daarmee scoort Rusland het slechtste van dertien Europese landen. Met 50 procent staat Polen op de voorlaatste plaats. Helemaal bovenaan staat Denemarken met een score van 96 procent, gevolgd door Griekenland (80 procent) en Italiƫ (79 procent).

Verder volgen Nederland (72 procent), Groot-Brittanniƫ (72 procent), Zwitserland (71 procent) en Spanje (68 procent). "Het onderzoek brengt enkele verrassende resultaten naar voor," merkt de Russische krant The Moscow Times op. "Hoewel Griekenland op dit ogenblik door zware economische problemen wordt getroffen, blijkt de Griekse bevolking zich veel gelukkiger te voelen dan de inwoners van vele andere landen. Duitsland, dat op de sterkste economie van Europa kan rekenen, komt met een score van 61 procent slechts op een elfde plaats."

De onderzoekers merken op dat het geluksniveau in de verschillende landen weliswaar afwijkt, maar toch zouden overal een aantal terugkerende fenomenen kunnen worden opgetekend. Daarbij wordt opgemerkt dat vrouwen zich in het algemeen gelukkiger voelen dan mannen, terwijl men zich ook op het platteland gelukkiger voelt dan in de stad. Ook blijkt dat celibatairen zich minder gelukkig voelen dan koppels. Ook een hoger salaris heeft een positieve impact op het geluksgevoel. Jongere generaties voelen zich volgens de onderzoekers ook gelukkiger dan ouderen.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home