Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, August 25, 2011

Indiase outsourcing-sector blijft bij groeiprognoses

De Indiase outsourcing-sector zal dit jaar nog een exportgroei kennen van 16 procent tot 18 procent, ondanks de vrees voor een terugval in de cruciale markten in de Verenigde Staten en Europa. Dat heeft de Indiase National Association of Software and Services Companies (Nasscom) gezegd. Bij de start van het nieuwe financieel jaar begin april had Nasscom gesteld dat de sector een jaarexport met 68 miljard dollar tot 70 miljard dollar zou realiseren. Die vooruitzichten worden niet gewijzigd.

"Uit gesprekken met de bedrijven leiden wij af dat een groei tussen 16 procent en 18 procent nog altijd haalbaar blijft," merkte Som Mittal, voorzitter van Nasscom, op tegenover het persbureau AFP. "De vooruitzichten worden niet gewijzigd. Bij de oorspronkelijke vooruitzichten werd bovendien een conservatieve benadering gehanteerd." Het persbureau voegt er aan toe dat ook andere vertegenwoordigers van de sector zich heel optimistisch opstellen.

"Tot nu toe zijn er nog altijd geen signalen van een vertraging opgemerkt," voert Matthew Vallance, chief executive van het bedrijf Firstsource Solutions, aan. Het persbureau merkt op dat de aandelen van de outsourcing-bedrijven de jongste periode nochtans onder druk hebben gestaan omwille van de vrees voor omzetverlies omwille van een mogelijke double-dip recessie in de Verenigde Staten en Europa. Pramod Bhasin, oprichter van het outsourcing-bedrijf Genpact, zegt wel te verwachten dat er in de Verenigde Staten meer oppositie zal komen tegen outsourcing.

In de Verenigde Staten wordt outsourcing gezien als een bedreiging voor de werkgelegenheid. De outsourcing-sector draagt voor 5 procent bij tot het bruto binnenlandse product van India en biedt werk aan ongeveer 2,3 miljoen Indiase arbeidskrachten.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home