Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, August 25, 2011

Piloten van United Airlines vliegen met iPad

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines heeft elfduizend exemplaren van de iPad van Apple aangekocht. De apparaten moeten een alternatief vormen voor de handleidingen die de piloten aan boord ter beschikking hebben. De iPad komt met een gewicht van 0,7 kilogram in de plaats van een reeks handboeken met een totaal gewicht van ongeveer 17 kilogram. De tablet is uitgerust met de applicatie Mobile FliteDeck van Jeppesen, een dochteronderneming van Boeing die gespecialiseerd is in navigatie-technologie voor vervoer op het land, in de lucht en op zee.

"Een papierloze pilotencabine weerspiegelt de volgende generatie van de luchtvaart," merkt kapitein Fred Abbott, vice-president vliegoperaties bij United Airlines, tegenover het persbureau AFP. "De introductie van de iPad zorgt ervoor dat de piloten alle essentiƫle informatie in real-time gedurende de hele vlucht binnen handbereik hebben." De iPad zal worden ter beschikking gesteld van alle piloten van United Airlines en Continental, die vorig jaar fuseerden.

United Airlines is de tweede Amerikaanse luchtvaartmaatschappij die zijn piloten met iPads uitrust. In mei stapte ook Alaska Airlines al over op de digitale technologie, nadat de Amerikaanse Federal Aviation Administration zijn toestemming had gegeven voor het gebruik van de tablet in de cockpit van vliegtuigen. United Airlines verwacht dat het gebruik van de iPad ongeveer zestien miljoen bladzijden papier per jaar bespaart. Door de gewichtsbesparing zou de maatschappij toelaten het brandstofverbruik met 1,2 miljoen liter per jaar terug te dringen.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home