Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, August 25, 2011

Ook Amerikaanse huisdieren lijden aan overgewicht

Amerikaanse dierenartsen maken zich zorgen om het obesitas-probleem bij huisdieren. Ongeveer 68 procent van de Amerikaanse bevolking lijdt aan overgewicht of obesitas, maar inmiddels zou het probleem zich volgens de American Veterinary Medical Association zich inmiddels ook hebben uitgebreid tot 35 procent van de huisdieren. Er wordt aan toegevoegd dat het probleem ook bij dieren, net zoals bij mensen, een negatieve impact heeft op de gezondheid en de levenskwaliteit.

"Sommige honden en katten leven met chronische pijnen door het overtollige lichaamsgewicht dat ze moeten meedragen," merken dierenartsen van het Colorado State Veterinary Teaching Hospital op. "Honden met overgewicht lopen het risico op gewrichtsaandoeningen, ademhalingsziekten en andere vermijdbare problemen. Bij katten kan overgewicht leiden tot diabetes en een aantal leverziektes. Die aandoeningen kunnen zware gevolgen hebben en kunnen financieel een zware last worden voor de eigenaars."

Het is volgens de dierenartsen dan ook noodzakelijk om het gewicht van de huisdieren onder controle te houden. De dierenartsen geven wel toe dat het niet gemakkelijk is om het ideaal gewicht van een huisdier te bepalen. Er bestaan immers verschillende soorten honden en katten. In het algemeen wordt opgemerkt dat een dier met een ideale lichaamsconditie een zichtbaar middel hebben achter de ribben. Bovendien moet men volgens de artsen ook de ribben kunnen voelen, terwijl de onderbuik ingetrokken moet zijn.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home