Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, August 02, 2011

Concentratie fastfood-punten aanslag op gezonde voedingsgewoonten

Naarmate zich meer fastfood-restaurants in een geografische omgeving bevinden, wordt de kans groter dat jongeren ongezonde eetgewoontes aankweken. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Center for Health Policy Research aan de University of California. Op die manier wordt volgens de onderzoekers de gezondheid van de jongeren in gevaar gebracht. Daardoor zouden de huidige tieners volgens hen de eerste generatie kunnen worden met een lagere levensverwachting dan hun ouders.

De onderzoekers wijzen erop dat bijna driekwart van de tieners in Californië leven of studeren in een omgeving met een hoge densiteit aan fastfood-restaurants. "De betrokken tieners blijken ook meer fastfood en frisdranken te consumeren," voert onderzoeksleider Susan Babey aan. Uit het onderzoek bleek dat tieners in Californië in hun omgeving zeven keer meer fastfood-aanbieders tellen dan gezonde alternatieven. Die tieners bleken 17 procent meer frisdranken te consumeren en 18 procent meer fastfood te gebruiken dan leeftijdsgenoten in gezondere buurten.

Er wordt aangestipt dat het beleid een aantal maatregelen zou moeten nemen om de voedingsomgeving voor jongeren te verbeteren. Onder meer wordt er aangestuurd op een betere spreiding van de fastfood-punten, vooral in een schoolomgeving. Bovendien wordt gevraagd dat schoolrestaurants een grotere nadruk zouden leggen op de bevoorrading met verse producten, terwijl er maatregelen zouden moeten worden genomen om gezonde alternatieven te stimuleren in gevoelige buurten.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home