Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, August 02, 2011

Interactie belangrijk voor stimuleren duurzaam gedrag

Interactie met de gemeenschap speelt een belangrijke invloed in de adaptie van duurzaam gedrag. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het Center for Systems Integration and Sustainability aan de Michigan State University. Daarbij wordt opgemerkt dat landbouwers in het Wolong Nature Reserve in het zuidwesten van China meer geneigd waren om hun gronden in een milieuproject in te schrijven wanneer ze daarover met hun buren hadden gepraat. In het betrokken natuurpoject wordt landbouwgrond opnieuw omgezet in bossen of graslanden.

De landbouwers in het Wolong Nature Reserve krijgen een vergoeding in graan voor de transformatie van hun land. Die vergoeding vertegenwoordigde in het midden van het voorbije decennium ongeveer 8 procent van het inkomen van de landbouwers. "Om algemene milieudoelstellingen te realiseren, moet er buiten de traditionele economische en regelgevende benaderingen worden gekeken," merkt onderzoeksleider Jianguo Liu op in het magazine ScienceDaily.

De onderzoekers merkten op dat de bereidheid om landbouwgronden in te schrijven in het natuurprogramma steeg naarmate de Chinese boeren meer met elkaar over het project van gedachten wisselden. "Wanneer de landbouwers tien ontmoetingen hadden met hun buren, steeg het aantal inschrijvingen met meer dan 15 procent," voeren ze aan. "Met drie interacties werd een toename met 7,5 procent genoteerd. Het onderzoek maakt duidelijk dat de efficiƫntie van het programma verbetert wanneer men mensen met elkaar laat praten."

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home