Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, August 01, 2011

Kauwgom handig instrument voor gewichtscontrole

Kauwgom kan een efficiënt tegengewicht zijn voor het snacken tussen maaltijden en zou kunnen helpen om de appetijt onder controle te houden. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Institute of Psychological Sciences aan de University of Leeds. Er wordt opgemerkt dat de consumptie van kauwgom de honger, appetijt en zin voor snacks gedurende minstens drie kwartier zou kunnen onderdrukken en een gevoel van voldaanheid zou creëren. Het onderzoek werd gedeeltelijk ondersteund door het Wrigley Science Institute, het onderzoekscentrum van kauwgomfabrikant Wrigley.

De onderzoekers merken op dat de consumptie van kauwgom tussen de maaltijden leidde tot een daling met 10 procent in het snackverbruik leidde. "Bij personen die gemotiveerd zijn om af te slanken of het gewichtsverlies te bestendigen, blijkt het gebruik van kauwgom de behoefte aan zoete voedingswaren of zoute snacks te kunnen afremmen," merken de onderzoekers op in het webmagazine ConfectioneryNews. "Kauwgom zou voor sommigen dan ook een nuttig onderdeel kunnen vormen van gewichtsmanagement."

"Aangezien de energiebalans echter over een langere tijdsperiode wordt bereikt, moeten de effecten van een herhaalde blootstelling aan kauwgom op de gewichtscontrole nog verder op een uitgebreider tijdsbestek worden onderzocht," waarschuwen de onderzoekers. Twee jaar geleden werd in een andere studie, eveneens ondersteund door Wrigley, dat kauwgom de opname van calorieën beperkte en de verbranding van calorieën stimuleerde. Het kauwen zou aan de hersenen een signaal geven dat de honger wordt voldaan.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home