Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Sunday, July 31, 2011

Inkomsten mobile gaming zullen meer dan verdubbelen

De inkomsten uit mobiel gaming zullen dit jaar wereldwijd een omzet van 5 miljard dollar laten optekenen, maar over vijf jaar zal dat meer dan verdubbeld zijn tot 16 miljard dollar. Dat is de conclusie van een rapport van het bureau ABI Research. De groei zal volgens de onderzoekers in belangrijke mate worden gestimuleerd door de explosieve groei van touchscreen-smartphones als gaming platform, gekoppeld aan de innovatie bij ontwikkelaars om games te creëren die eenvoudig begrepen en gespeeld kunnen worden. Volgens ABI Research zijn de omzetramingen nog heel conservatief gehouden.

"Er is een grote groep potentiële gebruikers van mobiel gaming," merkt Aapo Markkanen, analist bij ABI Research, op tegenover het webmagazine Marketing Daily. "Bovendien hebben de ontwikkelaars inmiddels de contouren van een goed mobiel game uitgetekend. Ze hebben ervaren dat een mobiel game onder meer gemakkelijk toegankelijk moet zijn en de gebruiker een goede beleving in korte tijdsspannes moet kunnen bieden."

Er wordt wel opgemerkt dat het gros van de omzetgroei niet afkomstig zal zijn van de verkoop van mobiele games, maar wel van de zogenaamde in-game transacties, zoals het aankopen van een toegangsrecht tot hogere spelniveaus. "Dit jaar zullen in-games ongeveer één derde van de inkomsten vertegenwoordigen, maar over vijf jaar zal die sector al de helft van de omzet betekenen," merkt Markkanen op. "Naarmate adverteerders de waarde van het medium zullen ontdekken, zal ook het belang van in-game reclame toenemen. Daar moet met een verdubbeling rekening worden gehouden."

Markkanen merkt wel op dat video een belangrijke bedreiging zou kunnen beginnen te vormen voor games als mobiel entertainment.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home