Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, July 30, 2011

Volkswagen stelt automatische copiloot voor

De Duitse autoconstructeur Volkswagen heeft een nieuwe technologie ontwikkeld om de autobestuurder bij te staan en bij ogenblikken van onaandachtzaamheid in te grijpen. Met de Temporary Auto Pilot (TAP), die gebruik maakt van bestaande technologieën, hoopt de Duitse constructeur het aantal ongevallen gevoelig terug te kunnen schroeven. Volkswagen zegt dat het nieuwe systeem bedoeld is om de bestuurder op cruciale ogenblikken, zoals grote verkeersdrukte of lange en monotone ritten, bij te staan.

"De tijdelijke autopiloot heeft onder meer de mogelijkheid te beletten dat de auto van zijn rijbaan afwijkt en de voorziene snelheid te handhaven," merkt het webmagazine Physorg.com op. "Bovendien vertraagt de tijdelijke piloot ook automatisch bij wegwerkzaamheden en hij belet belet eveneens dat rechts wordt ingehaald. Ook een noodstop bij onverwacht opduikende obstakels en automatisch afremmen bij het naderen van een bocht, behoren tot de vaardigheden van het systeem, dat tevens een alarmsignaal geeft wanneer aangevoeld wordt dat de bestuurder verstrooid is geraakt."

De ontwikkeling van de Temporary Auto Pilot vormt een onderdeel van een project dat drie jaar geleden door de Europese Unie werd gelanceerd rond het ontwikkelen van automatische verkeerssystemen die zouden moeten leiden tot het terugschroeven van het aantal verkeersongevallen. "Volkswagen benadrukt dat zijn systeem bedoeld is om de bestuurder bij te staan en de chauffeur niet vervangt," merkt Physorg.com nog op. Het systeem maakt gebruik van radar, camera's, ultrasonische sensoren, een laser-scanner en een elektronische horizon.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home