Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, July 30, 2011

Koeien mogelijk sleutel volgende generatie biobrandstoffen

Een koeienmaag kan mogelijk een cruciale rol spelen in de verdere ontwikkeling van biobrandstoffen. Dat zegt onderzoeker John Wallace, professor aan het Rowett Institute in de Schotse stad Aberdeen. Wallace merkt op dat de enzymes in de maag van koeien en andere herkauwers de potentie zouden kunnen hebben om industriële producten zoals biobrandstoffen te creëren op basis van plantaardig afval. Het dupliceren van die processen op industriële schaal zou volgens de onderzoekers een belangrijke mijlpaal kunnen worden voor de volgende generatie van biobrandstoffen.

"In tegenstelling tot de mens is het spijsverteringsstelsel van herkauwers in staat om materiaal van planten en bomen af te breken," benadrukte John Wallace. "Wanneer kan achterhaald worden welke enzymes verantwoordelijk zijn voor dat afbraakproces, zou een mogelijkheid kunnen worden ontwikkeld om een grootschalige productie op te zetten. Met grote voorraden enzymes zou het mogelijk zijn om massaal plantaardig afval te af te breken en om te vormen tot hernieuwbare energiebronnen, zoals biodiesel en een aantal aanverwante producten."

Indien de wetenschappers erin zouden lukken om de verantwoordelijke enzymes te identificeren, zou het biotechnologiebedrijf Ingenza van plan zijn om zijn bestaande technologie beschikbaar te stellen voor massaproductie. "De wetenschap onderzoekt verschillende manieren om in te kunnen spelen de energie-potentie van planten en bomen," voert Ian Fotheringham, president van Ingenza, aan. "Het is wellicht efficiënter om te onderzoeken op welke manier de natuur dat proces organiseert. Het dupliceren van die processen zou mogelijk de oplossing kunnen zijn waar al lang naar wordt uitgekeken."

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home