Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, July 30, 2011

Voetbalclubs dreigen opnieuw met eigen Europese competitie

Het idee van de oprichting van een afzonderlijke European Super League, onafhankelijk van de Europese en internationale voetbalfederaties, is opnieuw opgedoken. De European Club Association (ECA), vertegenwoordiger van de Europese professionele voetbalclubs, verzet zich immers tegen de voorstellen voor kalenders en inkomstenverdeling die door de voetbalfederaties naar voor worden gebracht. Er wordt een oplossing geƫist voor het principe-akkoord van de clubs met de voetbalfederaties over drie jaar afloopt.

Bij het aflopen van het akkoord zouden de clubs niet langer wettelijk verplicht kunnen worden om aan de Champions League deel te nemen en spelers af te staan voor wedstrijden van de nationale teams. "Indien er met de opmerkingen van de clubs geen rekening wordt gehouden, zouden er wel eens drastische maatregelen genomen kunnen worden," aldus Umbrto Gandini, bestuurslid van AC Milan en de European Club Association, tegenover het persbureau Bloomberg. Dat wordt door insiders bestempeld als een teken dat er opnieuw gedacht wordt aan een European Super League.

"De clubs investeren geld en zorgen voor de opleiding en betaling van de spelers," benadrukt Gandini. "Zonder clubs hebben de federaties weinig bestaansreden." Ook drie jaar geleden werd al het idee van een European Super League naar voor geschoven, maar die plannen werden door het principe-akkoord met de federaties weer opgeborgen. De clubs zijn vooral verontwaardigd over het toenemend aantal wedstrijden met nationale teams en de terughoudendheid van de internationale voetbalfederatie op het gebied van verzekeringen en de verdeling van inkomsten uit televisierechten en sponsoring.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home