Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, July 30, 2011

Onderzoekscommissie verbijsterd over Britse informatica-factuur

De Britse overheid is door een kartel van grote informatica-bedrijven systematisch bestolen. Dat is de conclusie van een rapport van een Britse parlementscommissie over de informatica-uitgaven van de Britse overheid. De onderzoekers zouden onder meer hebben vastgesteld dat sommige overheidsdiensten voor informatica-aankopen tot tien keer de commerciële prijs hadden betaald. Bovendien zou voor de levering van één enkele desktop een bedrag van 3.500 pond zijn aangerekend.

"Er is volgens het rapport een obsceen hoeveelheid belastinggeld verspild aan informatica," aldus BBC News. De Britse regering merkte in een reactie op dat het aankoopproces voor informatica inmiddels werd bijgestuurd. De Britse premier David Cameron kondigde aan dat er een einde zou gemaakt worden aan het tijdperk van de gigantische informatica-projecten van de overheid, die volgens hem symptomatisch waren voor de voorbije Britse labour-regeringen.

In het rapport wordt onder meer aanbevolen dat de Britse overheidsdiensten vooral beroep zouden doen op kleinere informatica-leveranciers, waardoor de concurrentie zou worden opgedreven en het prijsniveau zou kunnen worden verlaagd. Het gebrek aan informatica-expertise in de Britse overheidsdiensten en de steun op externe partijen vormt volgens het rapport een fundamenteel probleem dat als een uitnodiging tot oplichting moet worden bestempeld. Ook wordt gewag gemaakt van achterhaalde en overgebudgetteerde projecten die ongeschikt waren voor de gestelde doelstellingen.

De jongste labour-regering besteedde twee jaar geleden 16 miljard pond aan informatica-projecten.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home