Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, July 30, 2011

Amerikaanse ecommerce realiseert meer buitenlandse omzet

Omdat de groei van ecommerce in de Verenigde Staten begint af te vlakken, zoeken vele Amerikaanse retailers mogelijkheden op buitenlandse markten. Dat is de conclusie van een rapport van het onderzoeksbureau ComScore. De onderzoekers stellen dat de Amerikaanse ecommerce inmiddels 7,1 procent van zijn omzet op buitenlandse markten realiseert. Er wordt aan toegevoegd dat de buitenlandse verkopen op twee jaar tijd met 20 procent zijn gestegen.

Die evolutie werd volgens ComScore in de hand gewerkt door voordelige wisselkoersen en het aanbieden van gerichte diensten voor buitenlandse kopers, zoals voordelige transportvoorwaarden en het afhandelen van heffingen en aanverwante verplichtingen. De buitenlandse klanten voor de Amerikaanse ecommerce komen vooral uit Canada (37 procent), Australië (8 procent) en Groot-Brittannië. Daarbij wordt opgemerkt dat de taal blijkbaar een belangrijke rol speelt bij het ontwikkelen van buitenlandse markten. Voor Canada komt daar ook de geografische nabijheid bij.

Ook de Amerikaanse online retailers zien Canada als de belangrijkste buitenlandse markt (49,3 procent), gevolgd door Groot-Brittannië (38,8 procent) en Australië (26,9 procent). Er wordt aan toegevoegd dat inmiddels 70 procent van de Amerikaanse online retailers aan buitenlandse klanten leveren. Volgens het rapport genereert inmiddels 40,5 procent van de Amerikaanse retailers meer dan 10 procent van zijn inkomsten uit buitenlandse klanten.

Klantendienst en terugname worden als de belangrijkste problemen bestempeld voor buitenlandse transacties (31,3 procent), gevolgd door betaalprocedures (29,9 procent). De complexe regelgeving is de belangrijkste reden voor online retailers om buitenlandse verkopen uit te sluiten (13,4 procent). Er wordt echter opgemerkt dat slechts 12,5 procent van de retailers geen plannen heeft om in de toekomst op de buitenlandse markt actief te worden.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home