Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, August 01, 2011

Amerikanen hebben weinig vertrouwen in onderwijssysteem

Het vertrouwen van de Amerikanen in het openbaar onderwijs blijft op een bijzonder laag niveau. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Gallup. Slechts 34 procent van de Amerikanen zegt een groot vertrouwen te hebben in het openbaar onderwijs. Dat betekent een status-quo tegenover vorig jaar en blijft ook nagenoeg ongewijzigd sinds het midden van het voorbije decennium, hoewel er de voorbije jaren gevoelige besparingen zijn doorgevoerd in de Amerikaanse overheidsbudgetten.

"Nagenoeg alle Amerikaanse instellingen hebben de voorbije jaren bijna historische laagterecords laten optekenen," merkt Gallup op. "Dit jaar was er wel een lichte verbetering merkbaar voor de kranten en het televisienieuws. Het openbaar onderwijs bevindt zich in de waardering van de instellingen ongeveer in het midden, ongeveer gelijk met het presidentschap, het hooggerechtshof en het medisch systeem. Maar er is een groot verschil met de jaren zeventig en het einde van de jaren tachtig, toen ongeveer de helft van de bevolking vertrouwen zei te hebben in het onderwijssysteem."

Er wordt echter opgemerkt dat het vertrouwen in het onderwijssysteem de voorbije jaren constant is gebleven, ondanks de gevoelige overheidsbesparingen. Er wordt ook opgemerkt dat jonge volwassenen, die het meest rechtstreeks contact hebben met het onderwijssysteem, een groter vertrouwen uitspreken dan oudere Amerikanen. Anderzijds blijken universitairen minder vertrouwen te hebben in het onderwijs dan andere bevolkingsgroepen. Democraten en progressieven daarentegen tonen een groter vertrouwen dan republikeinen en conservatieven.

Gallup stelt dat de Amerikanen aan lokale scholen en de onderwijsinstelling van hun eigen kinderen een betere score meegeven dan het nationale onderwijssysteem. Bovendien tonen lokale scholen de voorbije jaren ook een positievere trend.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home