Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, July 07, 2011

Spaanse voetbalclubs moeten nieuw zakelijk model aannemen

De Spaanse voetbalclubs, waarvan er vele in financiële moeilijkheden verkeren, moeten een nieuw zakelijk model aannemen om te kunnen omgaan met de huidige economische moeilijkheden. Dat heeft Albert Soler, de Spaanse staatssecretaris voor sport, gezegd tijdens een toespraak voor de algemene vergadering van de Koninklijke Spaanse Voetbalfederatie. De clubs moeten volgens Soler belangrijke veranderingen doorvoeren. Hij verwelkomde wel de financiële restricties die de voetbalclubs uit de Spaanse eerste klasse hebben voorgesteld.

"Soler wees erop dat het Spaanse voetbal op een punt is gekomen waarbij moet bekeken worden of het hanteerde model haalbaar blijft," merkt het persbureau Reuters op. "De verantwoordelijken van de voetbalclubs moeten volgens Soler het management van hun verenigingen aanpassen aan de huidige gegevenheden. Het is volgens de Spaanse staatssecretaris dat de clubs beseffen dat ze niet alleen op sportief gebied, maar ook op het gebied van management de beste van de wereld moeten trachten te zijn."

Uit een onderzoek van de Universiteit van Barcelona blijkt dat de twintig clubs uit de Spaanse La Liga het vorige voetbalseizoen samen een nettoverlies hebben geleden van 100 miljoen euro. De totale schuld werd weliswaar licht afgebouwd tot 3,43 miljard euro, maar dat is nog altijd meer dan het dubbele van de inkomsten, die 1,61 miljard euro bedroegen. De Spaanse eersteklasseclubs zullen later deze maand stemmen over de implementatie van nieuwe financiële controles.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home