Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, July 05, 2011

Te weinig aandacht voor veranderende arbeidsverhoudingen

Veel organisaties geven te weinig prioriteit aan de veranderende arbeidsverhoudingen. Dat is de conclusie van een onderzoek van verzekeraar Aon Hewitt. De onderzoekers merken op dat 41 procent van de ondervraagde bedrijven blijkbaar nog heeft nog geen passende oplossing heeft aangedragen voor de veranderende stijl van leidinggeven. Ook op veranderingen in de levenscyclus van individuele werknemers (40 procent), de samenstelling van het pakket aan arbeidsvoorwaarden (30 procent) en het belonen van prestaties (29 procent), is er nog geen passend antwoord gevonden.

"Op de korte, middellange en lange termijn verwachten de respondenten dat de strijd om getalenteerd personeel weer zal oplaaien," voeren de onderzoekers aan. "Bedrijven kunnen wachten tot de druk op de arbeidsmarkt toeneemt, maar dan loopt men achter de feiten aan. Dan is er een grote kans dat wordt teruggevallen op oude oplossingen die geen resultaat meer opleveren, zoals loonsverhogingen, terwijl de arbeidsrelatie zelf meer aandacht zou moeten krijgen meer oplevert dan men op het eerste gezicht zou denken."

"Werkgevers die meer aandacht besteden aan deze arbeidsrelatie zijn succesvoller en hun medewerkers tonen ook een groter engagement tegenover bedrijf," merken de onderzoekers nog op. Uit het onderzoek blijkt verder dat de financiƫle crisis de belangrijkste impact blijft hebben op de bedrijfsorganisatie (68 procent), gevolgd door de strijd om goed personeel (61 procent), millennials op de arbeidsmarkt (36 procent), vergrijzing (32 procent), crisis bij gepensioneerden, strijd om werknemers in het productieproces (21 procent).

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home