Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, July 08, 2011

Positieve drugtest bij kwart Amerikaanse fatale ongevallen

Bij ongeveer een kwart van de Amerikaanse autobestuurders die bij een verkeersongeval het leven hebben gelaten, werd het gebruik van drugs vastgesteld. Dat is de conclusie van een onderzoek het Amerikaanse Pacific Institute for Research and Evaluation. In de meeste gevallen was er sprake van marihuana, cocaïne of amphetamines. Elk van deze drugs was volgens de onderzoekers verantwoordelijk voor ongeveer één kwart van de positieve tests.

"Het is volgens de onderzoekers niet met zekerheid vast te stellen of de drugs rechtstreeks verantwoordelijk waren voor de fatale ongevallen," aldus het webmagazine HealthDay News. "Daarbij wordt opgemerkt dat sommige gebruikers van illegale drugs van nature roekeloze bestuurders zouden kunnen zijn geweest. Er wordt echter aan toegevoegd dat uit een onderzoek van de Amerikaanse overheid is gebleken dat 14 procent van de autobestuurders een positieve drugstest aflegt."

"Het feit dat het aantal druggebruikers bij fatale ongevallen 11 procentpunt hoger ligt dan het algemeen gemiddelde," voert onderzoeksleider Robert Voas aan. "Er kan dus minstens aangegeven worden dat er aanwijzingen zijn dat het druggebruik een invloed heeft op het risico op fatale ongevallen. Er moet wel opgemerkt worden dat alcohol de grootste oorzaak van fatale ongevallen blijft. Maar het is duidelijk dat zowel alcohol als drugs compleet uit den boze zijn wanneer men van plan is een auto te besturen."

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home