Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, July 07, 2011

Nieuwe werken zal behoefte naar kantoorruimte doen dalen

Ongeveer zes op tien grote ondernemingen verwacht dat het zogenaamde nieuwe werken zal leiden tot een daling van de kantoorbehoefte. Dat blijkt uit een onderzoek van het bureau Unwired en het bedrijf Regus onder managers. Slechts 7 procent van de ondervraagden verwacht een toename van de kantoorbehoefte. Iets meer dan de helft van de ondervraagde managers gaf aan dat het klassieke kantoor, waar iedere werknemer zijn eigen bureau heeft, meer moet evolueren naar een plaats waar werknemers elkaar op regelmatige basis kunnen ontmoeten.

"Van de onderzochte bedrijven maakt 62,5 procent al gebruik van nieuwe manieren van werken," stippen de onderzoekers aan. "Volgens 59 procent is het niet moeilijk meer om ook buiten de vaste werkplek efficiënt te werken. Toch wil slechts 12 procent van de ondervraagden zelf graag thuis werken." De onderzoekers merken op dat bedrijven al zouden moeten bezig zijn met het bepalen van een beleid en een strategie om de huidige kantooromgeving te veranderen tot een rendabele flexibele kantooromgeving.

De onderzoekers voeren aan dat het huidige kantoor wordt gedefinieerd als een locatie waar het lichaam wordt geparkeerd, terwijl de werksituatie van de toekomst een plaats is waar het hoofd wordt geconnecteerd. Uit het onderzoek wordt verder opgemerkt dat virtueel werk in de toekomst voor de meeste mensen een onderdeel van het dagelijkse leven zal worden. Ook wordt aangevoerd dat het kantoor van de toekomst een heel andere werkplek zal zijn.

Uit het onderzoek blijkt ook nog dat op dit ogenblik 32 procent van de ondervraagden dagelijks 41 minuten tot 60 minuten moet pendelen. Voor 27 procent duurt de verplaatsing langer dan één uur. Voor 64 procent van de ondervraagden bedraagt de ideale pendeltijd naar het werk echter minder dan 20 minuten. Een kwart van de ondervraagden wil minder dan 10 minuten onderweg zijn naar het werk.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home