Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, July 08, 2011

Verdrievoudiging voorspeld voor mobiele instant messaging

Over vijf jaar zullen wereldwijd meer dan 1,3 miljard mensen gebruik maken van mobiele instant messaging. Dat is de conclusie van een rapport van het onderzoeksbureau Juniper Research. De onderzoekers maken daarbij gewag met een verdrievoudiging tegenover het voorbije jaar. Die groei zal volgens Juniper vooral worden gedragen door de komst van een aantal nieuwe diensten zoals iMessage van Apple en de blijvende groei van bestaande services zoals AIM van America Online, Blackberry Messenger, Windows Live van Microsoft, Skype en Yahoo Messenger.

"De lancering van deze gratis mobiele diensten wordt ondersteund door het groeiende aantal gebruikers van smartphones, goedkope data-pakketten en de ontwikkeling van mobiele netwerken met hoge snelheden," merken de onderzoekers op. "Hoewel aan aantal diensten rond instant messaging met een reclame-model werken, worden de meeste initiatieven door de operatoren bestempeld als een instrument om klanten aan zich te binden."

Er wordt wel opgemerkt dat mobiele instant messaging geen bedreiging zal vormen voor het traditionele tekstverkeer op mobiele telefoons. "De traditionele tekstberichten hebben immers het belangrijk voordeel dat de verzender iedereen op de wereld kan bereiken, op voorwaarde dat men een telefoonnummer van de bestemmeling in bezit heeft. Instant messaging heeft wel het voordeel van realtime communicatie en de afwezigheid van kosten, maar de markt wordt versnipperd door de verschillende diensten die niet compatibel zijn met elkaar."

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home