Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, June 08, 2011

Veel speelgoed is niet slecht voor kinderen

Het is niet slecht om kinderen veel speelgoed te geven. Daardoor blijkt immers hun fysieke activiteit gestimuleerd te worden. Dat is de conclusie van een onderzoek aan de University of Buffalo in New York. Bovendien zorgt het bezit van actiever speelgoed er volgens de onderzoekers voor dat kinderen intensiever spelen. Dat zou vooral gelden voor meisjes. Gezien de epidemische omvang van obesitas bij Amerikaanse kinderen, zijn de conclusies van de studie volgens onderzoeksleider Denise Feda bijzonder nuttig.

"De onderzoekers merkten op dat het beschikbaar stellen van meer speelgoed de speeltijd bij kinderen van acht tot twaalf jaar met 95 procent doet stijgen," aldus het webmagazine Medicinenet.com. "Ook het geslacht blijkt een rol te spelen. Hartslagmeting toonde aan dat meisjes door extra speelgoed intensiever beginnen te spelen dan jongens." Denise Feda merkt op dat de resultaten van het onderzoek kinderen kan helpen om de doelstellingen op het gebied van fysieke activiteit te bereiken.

Volgens het American College of Sports Medicine zouden volwassenen en kinderen minstens één uur fysiek actief moeten zijn. "Ouders die manieren zoeken om hun kinderen fysiek meer actief te maken, hebben daarvoor een heel eenvoudig middel tot hun beschikking," stipt Feda aan. "Er zou moeten gezorgd worden voor een voldoende variëteit aan speelgoed. Eén of twee extra speeltuigen zou dat doel kunnen helpen bereiken. Ook meisjes kunnen tot een even grote fysieke activiteit worden aangezet door hen een grotere keuze aan actief speelgoed aan te bieden."

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home