Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, June 06, 2011

Verkoop legendarische muziekstudio Konk uitgesteld

De verkoop van de legendarische Konk-muziekstudio's in Londen wordt uitgesteld. Dat heeft muzikant Ray Davies, gewezen topman van de Britse rockgroep The Kinks, bekend gemaakt. Het complex werd in het begin van de jaren zeventig opgetrokken als de privéstudio van The Kinks, maar werkte later ook samen met groepen zoals Thin Lizzy, Blur en The Kooks. Het voorbije jaar werd het eigendom echter op de markt gebracht voor projectontwikkeling. De vraagprijs voor de muziekstudio bedroeg 2 miljoen pond.

"Ray Davies zegt aan een nieuw album te werken, zodat de verschillende mogelijkheden worden overwogen," merkt BBC News op. Konk bleef de belangrijkste muziekstudio van The Kinks tot de groep in het midden van de jaren negentig werd opgeheven. Davies merkte op dat de studio een hechte historische band heeft met The Kinks. Oorspronkelijk was het complex bedoeld als een repetitieplek, maar evolueerde uiteindelijk tot een echte muziekstudio.

Davies bevestigde ook dat Jack White, zanger van de White Stripes, gesprekken voert over muziekopnames voor een filmversie van Schoolboys in Disgrace, een conceptalbum van The Kinks uit het midden van de jaren zeventig. Het project is ontwikkeld door acteur en regisseur Bobcat Goldthwait. Volgens Ray Davies zal er wellicht later dit jaar of begin volgend jaar verder worden gewerkt aan het concept. Goldthwait is op dit ogenblik immers nog bezig met een ander project.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home