Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Sunday, June 05, 2011

Bedrijven Midden-Oosten blijven optimistisch gestemd

Bedrijven in het Midden-Oosten stellen zich optimistisch op over de economische evoluties. Dat is de conclusie van een onderzoek van het adviesbureau Deloitte bij financieel directeuren van bedrijven in het Midden-Oosten. Daarbij wordt opgemerkt dat 82 procent van de ondervraagden ervan overtuigd is dat de operationele resultaten de volgende twaalf maanden zullen verbeteren. Er wordt aan toegevoegd dat 52 procent van de ondervraagden zich vooral bezorgd maakt over de impact van sociale onrust en militaire conflicten.

"Ondanks zorgwekkende berichtgeving, zoals de aardbeving in Japan en de sociale onrust en conflicten in de eigen regio, blijven de respondenten een optimistische houding bewaren," merkt onderzoeksleider James Babb op tegenover het magazine Arabian Business. Uit het onderzoek blijkt verder dat 63 procent van de ondervraagden het volgende jaar ook een toename van het aantal fusies en overnames zegt te verwachten.

Bovendien blijkt 34 procent van de respondenten te verwachten dat het eigen bedrijf de volgende twaalf maanden bij een fusie of een overname betrokken zal worden, terwijl 24 procent denkt aan de oprichting van een joint-venture en 16 procent verwacht dat een aantal activiteiten zal worden afgestoten. De onderzoekers merken verder op dat 68 procent van de ondervraagden bankleningen als het belangrijkste financieringsinstrument blijven beschouwen.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home