Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, June 04, 2011

China werkt aan grotere steenkoolimport vanuit Rusland

China gaat de import van steenkool vanuit Rusland de volgende vijf jaar met ongeveer 30 procent opdrijven. Dat heeft het Chinese ministerie van buitenlandse zaken bekend gemaakt. Er werd aan toegevoegd dat de energie-samenwerking tussen beide landen blijft groeien. Rusland is de vijfde grootste buitenlandse leverancier van steenkool aan China. De twee landen zouden ook werken aan een dertigjarig contract voor leveringen van natuurlijk gas. China zou ook streven naar een intensievere samenwerking met Rusland op het gebied van kernenergie.

"Rusland zou de uitvoer van steenkool de volgende vijf jaar tot 15 miljoen ton opdrijven," aldus het Russische persbureau RIA-Novosti. "Mogelijk wordt de uitvoer opgetrokken tot 20 miljoen ton." China werd twee jaar geleden voor het eerst een netto-invoerder van steenkool, nadat de Chinese regering beslist had zijn mijnsector te consolideren en duizenden onveilige sites werden gesloten en de productie werd teruggeschroefd.

Het voorbije jaar voerde Rusland 11,6 miljoen ton steenkool uit naar China, met een gemiddelde prijs van 130 dollar per ton. Het Chinese ministerie van buitenlandse zaken merkte verder op dat Shenhua Group, de grootste Chinese steenkoolproducent, met Russische bedrijven gesprekken voert voor de gezamenlijke ontwikkeling van steenkoolvelden en liquefactie-projecten. China importeerde vorig jaar in totaal 165 miljoen ton steenkool.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home