Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, June 03, 2011

Werkverplaatsing driekwart Britse werknemers minder dan half uur

Driekwart van de Britse arbeidsbevolking woont minder dan dertig minuten van hun werkplaats. Dat blijkt uit een rapport van het Britse Office for National Statistics. Daarbij wordt opgemerkt dat er wel een belangrijk verschil kan worden opgemerkt tussen de hoofdstad Londen en de rest van het land. De onderzoekers voeren daarbij aan dat in Londen slechts 18 procent van de arbeidsbevolking minder dan een kwartier van zijn werkplaats woont. In de rest van het land is dat meer dan 50 procent.

Uit het onderzoek blijkt verder dat 71 procent van de Britse arbeidsbevolking de wagen gebruikt om zich naar het werk te verplaatsen. In Londen gebruikt slechts 35 procent de wagen, maar in de rest van het land bedraagt dat 76 procent. In Londen verplaatst de helft van de werknemers zich met het openbaar vervoer. In de rest van Groot-Brittanniƫ worden trein, tram en bus daarentegen slechts door 9 procent van de werknemers gebruikt.

Er wordt aan toegevoegd dat bijna 60 procent van de Britse arbeidsbevolking in de eigen buurt werkt. Ongeveer 10 procent van de Britse werknemers gaat te voet naar zijn werkgever. Er wordt aan toegevoegd dat in Londen een licht grotere groep van werknemers de fiets gebruikt om zich naar het werk te begeven. Uit de cijfers van het Britse bureau voor statistiek blijkt verder dat hogere inkomens en hogere functies grotere verplaatsingen afleggen dan andere werknemers.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home