Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, June 03, 2011

Eén tiende Chinees speelgoed is onveilig of ongezond

Nagenoeg één tiende van het Chinese speelgoed is onveilig. Dat blijkt uit cijfers van de Chinese General Administration of Quality Supervision, Inspection and Quarantine. Dat maakt volgens waarnemers nogmaals duidelijk dat de kwaliteitsnorm binnen de weinig gereguleerde Chinese industrie een belangrijk probleem blijft vormen. De onderzoekers merkten op dat een aantal speelgoedproducten zware metalen zoals lood en chroom, die tot vergiftiging kunnen leiden bevatten.

"Daarnaast bleken een aantal producten scherpe randen en gevaarlijke uitsteeksels te hebben," voert het persbureau AFP aan. "Uit het onderzoek bleek dat ook bij kinderschoenen, kinderfietsen en kinderwagens tot 20 procent van de onderzochte producten problemen bleken te vertonen, onder meer met onaanvaardbare niveaus formaldehyde en een gebrek aan duurzaamheid." De reputatie van de Chinese speelgoedindustrie heeft de voorbije jaren een aantal zware problemen gekend.

De sector werd getroffen door een aantal veiligheidsschandalen, zoals gecontamineerde babyvoeding of speelgoed met giftige loodverf en gevaarlijke banden. De milieuvereniging Greenpeace merkte onlangs nog op dat in een aantal speelgoedproducten in China en Hongkong phthalaten werden aangetroffen. Die producten worden gebruikt om plastiek soepeler te maken en zouden volgens een aantal experts tot hormoonproblemen kunnen leiden en ook een bedreiging kunnen vormen voor de reproductie.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home