Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, June 02, 2011

Britse beroemdheden willen decriminalisering drugsgebruik

Een aantal Britse beroemdheden sturen aan op de legalisering van drugs. In een openbare brief aan de Britse premier David Cameron wordt opgemerkt dat het huidige drugsbeleid duidelijk faalt en wordt opgeroepen tot een onmiddellijke decriminalisering van het drugsbezit en het legaliseren van een aantal drugs. De open brief werd onder meer ondertekend door Judi Dench, Kathy Burke en Sting. Maar ook de gewezen politiechefs Francis Wilkinson, Tom Lloyd en Paul Whitehouse ondertekenden de oproep.

"In een rapport van de Global Commission on Drug Policy, waarin onder meer ondernemer Richard Branson zetelt, wordt opgemerkt dat een nieuwe benadering van het drugsprobleem noodzakelijk is," aldus BBC News. "Branson voert aan dat een strategiewijziging de impact van de georganiseerde misdaad moet kunnen wegnemen en tegelijkertijd mensen met een verslavingsprobleem als patiënten in plaats van als criminelen te behandelen." Het voorbije jaar werden in Groot-Brittannië 80.000 mensen gesanctioneerd wegens drugsbezit.

Branson voegde er aan toe dat de zogenaamde oorlog tegen de drugs er niet in geslaagd is het druggebruik tegen te gaan, maar er wel voor zorgt dat de georganiseerde misdaad grote winsten kan maken. "Het heeft geen enkele zin om mensen wegens een beperkt bezit van drugs een strafblad te bezorgen," merkt ook muzikant Sting op. "Het is tijd om op een nieuwe benadering te ontwikkelen tegenover het drugsgebruik in de maatschappij."

Het Britse ministerie van binnenlandse zaken zegt echter geen intentie te hebben om de drugswetgeving te legaliseren.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home