Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, June 01, 2011

Nieuw recordseizoen voor Broadway-theaters

De theaters van Broadway hebben het voorbije jaar een recordomzet gerealiseerd van 1,06 miljard dollar. Dat blijkt uit cijfers van de sectororganisatie Broadway League. Het seizoen voordien werd een omzet geboekt van 1,02 miljard dollar. Het succes is volgens de organisatie te danken aan de diversiteit van producties die op dit ogenblik worden opgevoerd. Het voorbije seizoen werden er in de theaters van Broadway 42 nieuwe producties gelanceerd.

De theaters trokken het voorbije jaar 12,26 miljoen bezoekers. Dat betekent een stijging met 3 procent tegenover het jaar voordien. "Dat is ongetwijfeld te danken aan de aanwezigheid van een aantal Hollywood-sterren en gevestigde succesproducties zoals The Lion King en Wicked, die een grote aantrekkingskracht uitoefenen op het publiek," wordt er opgemerkt. "Ook is er ongetwijfeld geprofiteerd van de lastminute-verkopen, die kunnen oplopen tot 400 dollar per ticket."

"Iedere theaterliefhebber kan op dit ogenblik op Broadway iets naar zijn gading vinden," merkt Charlotte St Martin, executive director van de Broadway League, op. "Het is dan ook niet toevallig dat Broadway het beste seizoen uit zijn geschiedenis heeft gerealiseerd en zelfs in economisch moeilijke tijden het bezoekersaantal nog gevoelig kon opdrijven." De aanwezigheid van Hollywood-sterren is wel een doorn in het oog van een aantal minder bekende theateracteurs, die vrezen zonder werk te zullen vallen.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home