Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, May 31, 2011

Voetbalclub Paris Saint-Germain in handen investeerders uit Qatar

Een investeringsgroep uit Qatar heeft een belang van 70 procent genomen in de Franse voetbalclub Paris Saint-Germain. Het belang wordt overgenomen van Colony Capital, de Amerikaanse eigenaars van Paris Saint-Germain. De Amerikaanse groep zou wel een belang van 30 procent behouden in de Franse voetbalclub. De naam van de overnemer werd niet bekend gemaakt, maar in de Franse sportkrant L'Equipe werd eerder gemeld dat Paris Saint-Germain gesprekken voerde met Qatar Investment Authority, het investeringsfonds van de Qatarese overheid.

Sebastien Bazin, hoofd van Colony Capital Europe, benadrukte in een verklaring dat het partnership beantwoordt aan het streven van de Amerikaanse groep om de ontwikkeling en verdere groei van de voetbalclub op langere termijn te garanderen. Bazin stelde dat Colony Capital met zijn nieuwe partner het werk verder zal zetten dat de voorbije vijf jaar werd geïnvesteerd om de invloed en visibiliteit van Paris Saint-Germain verder uit te bouwen.

"Het voorbereiden van de toekomst van de club vormt een onderdeel van de verantwoordelijkheid van de aandeelhouders," merkte bazin nog aan. "Daarom werd er voor Paris Saint-Germain naar de best mogelijke partner gezocht." Paris Saint-Germain eindigde in het voorbije Franse voetbalkampioenschap op een vierde plaats. Vorig jaar won de club de Franse beker. In tegenstelling tot onder meer de Engelse competitie, is het Franse voetbal er tot nu toe niet echt in geslaagd om massaal buitenlandse investeerders aan te trekken.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home