Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, May 30, 2011

Tablet en televisie gaan heel vaak samen

Zeven op tien bezitters van tablets gebruiken het toestel terwijl ze naar televisie kijken. Dat is de conclusie van een rapport van het onderzoeksbureau Nielsen. Bovendien blijkt dat 57 procent van de respondenten de tablet ook in bed gebruikt. Daarnaast blijken tablets ook vaak bij vrienden en familie (44 procent) en gedurende wachttijden (42 procent) gebruikt te worden. De badkamer (25 procent) en vergaderingen (24 procent) blijken veel minder populaire gelegenheden te zijn voor het tablet-gebruik.

"Smartphones worden vaker voor multitasking gebruikt dan tablets," merken de onderzoekers op. "Dat heeft wellicht te maken met het feit dat smartphones gemakkelijker overal meegenomen kunnen worden dan tablets. Weliswaar gebruikt slechts 68 procent van de smartphone-bezitters het toestel terwijl er naar televisie wordt gekeken, maar dat is de enige gelegenheid waar de consument bij het multitasken een grotere voorkeur heeft voor de tablet."

Uit het onderzoek blijkt dat 59 procent van de consumenten zegt zijn smartphone tijdens wachttijden te gebruiken. Daarna volgen het bezoek aan vrienden en familie (58 procent) en verplaatsingen (47 procent). De onderzoekers merken op dat slechts 20 procent van de respondenten tijdens verplaatsingen van zijn tablet gebruik maakt. Ook blijkt 51 procent van de respondenten een smartphone te gebruiken in bed. Daar blijkt men vooral een voorkeur te hebben voor een e-reader (61 procent). Elders worden e-readers weinig gebruikt bij het multitasken.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home