Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Sunday, May 29, 2011

Russische overheid gaat slachtoffers criminaliteit vergoeden

In Rusland wordt een wet voorbereid die de overheid zou verplichten om slachtoffers van misdrijven te vergoeden. Op dit ogenblik kunnen slachtoffers van misdrijven in Rusland een rechtszaak aanspannen om van de dader een compensatie te krijgen, maar dat levert meestal weinig resultaten op. In veel gevallen blijkt de dader onvermogend te zijn of is hij voortvluchtig. Alleen slachtoffers van terroristische aanslagen hebben op dit ogenblik in Rusland automatisch recht op compensaties. De nieuwe wet zou daar echter verandering in moeten brengen.

"De nieuwe wet zou moeten vermijden dat het slachtoffer van een misdrijf voor een mogelijke compensatie zou moeten wachten tot de rechtbank een veroordeling heeft uitgesproken," aldus een woordvoerder van het Russische Investigative Committee tegenover de Russische krant The Moscow Times. "De dader zou daarop het compensatiefonds later moeten terugbetalen." Verwacht wordt dat de nieuwe wet begin juli zal kunnen worden afgerond en zou ten laatste in januari volgend jaar van kracht worden.

Het fonds zou worden gefinancierd door de verkoop van goederen van veroordeelden die in beslag waren genomen. "Sergei Bulavin, Russisch onderminister van binnenlandse zaken, maakte echter bekend dat aan het ministerie van financiƫn bijkomende middelen zullen worden gevraagd," merkt de krant nog op. Volgens Alexander Bastrykin, hoofd van het Investigative Committee, worden in Rusland elk jaar ongeveer 10 miljoen mensen het slachtoffer van zware misdrijven.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home