Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, May 28, 2011

Autobestuurder wil grotere rol voor smartphone

Veiligheid staat centraal bij de nieuwe automotive-technologieën. Dat is de conclusie van een Amerikaans onderzoek van het bureau JD Power & Associates. Daarbij wordt opgemerkt dat 55 procent van de Amerikaanse bestuurders aangeeft geïnteresseerd te zijn in draadloze diagnose-technologie. Daarmee is die toepassing de meest populaire nieuwe technologie die de autobestuurders zouden willen gebruiken. Ook achteruitkijk-camera's op een vierde plaats (46 procent) en dodehoek-detectie op een vijfde plaats (45) procent zijn gericht op veiligheid.

In de top vijf staan ook een kwalitatief soundsysteem (52 procent) en draadloze communicatie (50 procent). Dit laatste heeft volgens Deloitte wellicht te maken met de striktere wetgeving op het gebruik van mobiele telefoons achter het stuur van de wagen en het massaal gebruik van de smartphone in het voertuig (86 procent). Er wordt aan toegevoegd dat draadloze communicatiesystemen vooral populair zijn in de leeftijdsgroep tussen achttien en vijfentwintig jaar (57 procent).

Uit het onderzoek blijkt verder dat 60 procent van de bestuurders geïnteresseerd is om zijn digitale muziekspelen te integreren in de technologie van het voertuig. Ook zegt 54 procent geïnteresseerd te zijn in satellietradio. Bovendien heeft 45 procent belangstelling voor een technologie die hen zou toelaten om met de smartphone hun wagen te starten en deuren en koffers te openen. Daarnaast zegt 44 procent voorstander te zijn van een integratie van zijn draagbare navigatiesysteem in de display van het voertuig.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home