Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, May 28, 2011

Frankrijk gaat Russische toeristische centra helpen ontwikkelen

Frankrijk gaat hulp verlenen bij de bouw van toeristische resorts in de Noord-Kaukasus. Daarover heeft de Franse president Nicolas Sarkozy tijdens de vergadering van de G-Acht in Deauville een overeenkomst ondertekend met zijn Russische collega Dmitry Medvedev. Met de bouw van de toeristische complexen zou een investering van 2,84 miljard dollar zijn gemoeid. De realisatie van een toeristisch cluster in de Noord-Kaukasus is volgens de beide presidenten één van de prioriteiten van het strategische partnership tussen de twee landen.

Frankrijk zou hulp verlenen bij de bouw en het beheer van skiresorts in de Russische republieken Adygeya, Karachayevo-Cherkessia, Kabardino-Balkaria, Noord-Ossetië en Dagestan. Ook zouden Franse bedrijven worden betrokken in de bouw van kuuroorden aan de Zwarte Zee en de Kaspische Zee. In het akkoord is ook voorzien dat Franse experts advies zouden verstrekken aan hun Russische collega's op het gebied van investeringsplannen, marketing en wettelijke kaders.

"Frankrijk heeft een unieke en uitgebreide expertise rond projectontwikkelingen in bergachtige gebeiden en de realisatie van grootschalige toeristische projecten," merkten de twee presidenten op. De Franse bank Caisse des Depots et Consignations en het Russische staatsbedrijf North Caucasus Resorts Company zullen een joint-venture oprichten om investeerders voor de projecten aan te trekken. Verwacht wordt dat Franse kandidaat-investeerders echter garanties zullen vragen tegen mogelijke terroristische aanslagen of militair geweld in de onrustige Noord-Kaukasus.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home