Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, May 28, 2011

Geen Amerikaanse defensiecontracten voor Chinese bedrijven

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft een wet goedgekeurd waardoor het aan Chinese defensiebedrijven onmogelijk gemaakt wordt om contracten van het Amerikaanse ministerie van landsverdediging in de wacht te slepen. In het wetsvoorstel werd voorzien dat opdrachten voor het Amerikaanse ministerie van landsverdediging onmogelijk kunnen worden toegewezen aan bedrijven die eigendom zijn van de Chinese regering of banden hebben met de Chinese overheid.

Het Amerikaanse congreslid Rose DeLauro, één van de initiatiefnemers van het voorstel, benadrukte dat de wet de garanties op de Amerikaanse veiligheid moet helpen versterken. "China maakt belangrijke vooruitgang op het gebied van defensie en luchtvaart en ruimtevaart," merkt DeLauro op. "Een deelname van Chinese bedrijven aan biedingen voor contracten van het Amerikaanse ministerie van landsverdediging zou dan ook bijzonder veel risico's voor de veiligheid van de Verenigde Staten inhouden."

Rose DeLauro wees erop dat een Chinees staatsbedrijf van plan is om te bieden op een contract voor de volgende presidentiële helikopter. Het verbod zou volgens haar ook vermijden dat hoogwaardige banen en technologieën naar het buitenland zouden verdwijnen. "De wet zal niet alleen de nationale veiligheid ten goede komen, maar ook innovatie, jobcreatie en economische groei op lange termijn ondersteunen," merkte ze op. Het voorstel moet nog wel door de Amerikaanse Senaat worden goedgekeurd, vooraleer de wet door de Amerikaanse president Barack Obama kan worden bekrachtigd.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home