Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, May 30, 2011

Sociale relaties en mobiliteit cruciaal voor senioren

Het in standhouden van sociale relaties en mobiliteit zijn cruciaal voor het algemeen welzijn van ouderen. Een aantal senioren blijken dan ook bijzonder ver te gaan om actief te kunnen blijven. Dat is de conclusie van een Brits onderzoek van de Kingston University London en de Britse Economic and Social Research Council (ESRC). Onderzoeksleider Ann Bowling, professor gezondheidszorg voor ouderen, aan de Kingston University, merkt op dat de overheid dan ook een aanbod van sociale en mentale ondersteuning moet uitbouwen.

"Sociale en psychologische maatregelen bieden volgens professor Bowling ouderen de mogelijkheid om het maximum te blijven halen uit hun vaardigheden, expertises en mogelijkheden," voert het webmagazine ScienceDaily.com aan. "Op die manier kan er compensatie geboden worden voor een aantal dingen die deze oudere bevolkingsgroep fysiek niet meer aankan." Bowling merkt op dat het welzijn van senioren niet meer alleen gemeten mag worden op basis van inkomen, maar meer aandacht moet besteden aan de levenskwaliteit.

"Sommige mensen willen ook nog actief blijven als ze negentig jaar zijn geworden," merkt Bowling op. "Die groep zal mogelijk bereid zijn om knieprothesen te laten inplanten, zodat ze zich nog ongehinderd zouden kunnen verplaatsen." Sally Greengross, chief executive van het Britse International Longevity Centre, merkt op dat welzijn door ieder individu op een andere manier wordt geïnterpreteerd en dat daarbij verschillende prioriteiten worden gelegd.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home