Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, May 30, 2011

Cambridge meest belezen stad van Verenigde Staten

De stad Cambridge in Massachusetts heeft de meest belezen bevolking van de Verenigde Staten. Dat blijkt uit cijfers van de online retailer Amazon.com. Cambridge telt volgens het onderzoek per honderdduizend inwoners de grootste verkoop van boeken, magazines en kranten, zowel online als in gedrukte vorm. Cambridge gaat in de rangschikking de steden Alexandria (Virginia), Berkeley (California), Ann Arbor (Michigan) en Boulder (Colorado) vooraf. De Amerikaanse hoofdstad Washington volgt slechts op de zestiende plaats.

De onderzoekers merken op dat Cambridge, de thuishaven van prestigieuze instellingen zoals de Harvard University en het Massachusetts Institute of Technology, ook de eerste plaats inneemt bij de nonfictie-literatuur. Er wordt aan toegevoegd dat Boulder in de staat Colorado ook in de literatuur zijn reputatie van gezonde stad bevestigt en zich Amerikaans marktleider toont in de verkoop van boeken over onderwerpen zoals koken, voeding en wijn.

Verder merken de onderzoekers op dat Alexandria in de staat Virginia het grootste aantal kinderboeken verkoopt. Uit de rangschikking blijkt verder dat Florida de meest belezen Amerikaanse staat is. Met Miami op een zesde plaats, Gainesville als achtste en Orlando als twaalfde heeft Florida immers drie vertegenwoordigers in de top twintig. Andere bekende steden in de top twintig zijn Salt Lake City (zevende), Seattle (negende), Pittsburgh (dertiende), St. Louis (zeventiende), Cincinnati (achttiende), Portland (negentiende) en Atlanta (twintigste).

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home