Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, May 30, 2011

Productinformatie belangrijkste mobiele retailactiviteit

Informatie over producten en diensten vormt de belangrijkste online retail-activiteit van bezitters van smartphones. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Prosper Mobile Insights. Volgens de onderzoekers heeft 81 procent van de bezitters van een smartphone op het mobiele internet naar informatie over producten en diensten gezocht. Op de tweede plaats staat de localisering of openingsuren van winkels (77 procent), gevolgd door het lezen van productbesprekingen en research naar specifieke producten (58 procent).

Verder in de rangschikking volgen het ontvangen van tekstberichten met bijzondere aanbiedingen (54 procent), de aankoop van producten (50 procent), het scannen van producten (34 procent) en het schrijven van een productbespreking (21 procent). De onderzoekers merken op dat slechts 6 procent van de respondenten bij geen enkele retail-activiteit betrokken is geweest. De onderzoekers geven verder aan dat 56 procent van de smartphone-bezitters de voorkeur geeft aan een mobiele toegang tot het internet.

Prosper Mobile Insights voegt er aan toe dat het opvolgen van zijn locatie de belangrijkste privacy-bekommernis van de mobiele consument vormt (35 procent), gevolgd door de toegankelijkheid van persoonlijke informatie voor anderen (31 procent), de bescherming van financiƫle gegevens (22 procent) en het opvolgen van hun online activiteiten (12 procent). Smartphone-bezitters zeggen in de eerste plaats niet zonder tekstberichten te kunnen (21,6 procent), gevolgd door het internet (16,7 procent), email (15,7 procent) en telefoongesprekken (7,8 procent).

Satellietnavigatie komt aan 6,9 procent, terwijl applicaties een score van 4,9 procent halen. Nieuws haalt slechts een score van 2 procent, terwijl weersvoorspellingen, sociale media en games aan 1 procent komen.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home