Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, May 31, 2011

Rusland ontslaat één derde van politietop

De Russische regering heeft 119 politiechefs ontslagen. Dat is één derde van het totale topkader van de Russische politiediensten. Dat heeft Rashid Nurgaliyev, Russisch minister van binnenlandse zaken, bekend gemaakt. De betrokkenen slaagden volgens de overheid niet in een evaluatietest, een verplicht onderdeel van de lopende Russische politiehervormingen. Een concrete reden voor het ontslag werd niet bekend gemaakt. Evenmin werd aangegeven of tegen de betrokkenen ook een strafrechterlijk onderzoek is opgestart.

"Het is onduidelijk waarom de problemen bij vorige evaluaties niet aan het licht waren gekomen," merkt de Russische krant The Moscow Times op. "Hogere politie-ambtenaren moeten om de vijf jaar een evaluatie passeren. Kandidaten die de graad van generaal willen bereiken, worden bovendien extra gecontroleerd door de Russische Federal Security Service en het interne veiligheidsdepartement van het Russische ministerie van binnenlandse zaken, waarbij nagegaan wordt of de betrokkenen in het verleden bij corruptie zouden zijn betrokken."

Mikhail Pashkin, hoofd van de politievakbond in Moskou, zegt dat de top van het ministerie van binnenlandse zaken op de hoogte moet zijn geweest van de corruptie, maar van die wetenschap wellicht gebruik heeft gemaakt om de betrokkenen onder controle te houden. "Het is immers handig om die individuen in dienst te houden," merkt Pashkin op. "De officieren doen immers gedwee wat hen wordt opgedragen, uit angst dat hun misdrijven anders aan het licht zullen worden gebracht."

De Russische politiemacht telt 1,2 miljoen leden. Door de hervorming moeten er echter 200.000 banen worden geschrapt.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home