Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, June 01, 2011

Amerikaanse bedrijven verwachten meer aanwervingen tijdens tweede jaarhelft

Bij de Amerikaanse ondernemingen zegt een kleine meerderheid van 51 procent te verwachten dat ze tijdens de tweede helft van dit jaar meer personeel zullen aanwerven dan tijdens de eerste zes maanden. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Dice Holdings. Daarbij wordt opgemerkt dat 39 procent van de bedrijven een lichte stijging van het aantal aanwervingen in het vooruitzicht stelt, terwijl 12 procent gewag maakt van een substantiƫle rekrutering.

De onderzoekers merken echter op dat 49 procent van de betrokken bedrijven door een gebrek aan geschikte kandidaten buiten de eigen regio is moeten beginnen te rekruteren. Er wordt aan toegevoegd dat sinds november vorig jaar ook de salarissen een opwaartse trend kennen. Inmiddels zegt immers 5 procent dat de salarissen beduidend hoger liggen dan vorig jaar. In november maakte slechts 2 procent gewag van beduidend hogere salarissen. Bovendien heeft 36 procent het over een lichte stijging, tegenover 27 procent in november vorig jaar.

In november merkte 48 procent van de werkgevers nog op dat de salarissen even hoog lagen dan het jaar voordien, maar dat is inmiddels gedaald tot 13 procent. Nog slechts 9 procent zegt dat er op dit ogenblik lagere salarissen worden uitbetaald, tegenover 13 procent in november vorig jaar. Slechts 2 procent heeft het over een beduidende verlaging van de lonen, tegenover 3 procent in november. Verder wordt nog opgemerkt dat 48 procent een aanwervingsronde van minder dan 10 procent verwacht, terwijl 3 procent van plan is het personeelsbestand met de helft uit te breiden.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home